ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συμπόσιο και κοπή Πίτας του Κέντρου Ινδικών & Ελληνο-Ινδικών Σπουδών

Μαθητές και δάσκαλοι των Χίντι, Σανσκριτικών και Ινδικής Φιλοσοφίας συγκεντρώθηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά στο συμπόσιο που διοργάνωσε το Κέντρο Ινδικών & Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στο Ινδικό εστιατόριο Jaipur Palace (Λεωφ. Συγγρού 121, Αθήνα).

Αριστερά: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Ινδολόγο καθηγητή Δρ. Δημήτριο Βασιλειάδη.
Δεξιά: Οι σπουδάστριες των Χίντι και Σεφ Κούλα Ρήγα και Έλενα Καραΐσκου αποκαλύπτουν τα μυστικά της Ινδικής κουζίνας.

Το θέμα του συμποσίου ήταν η “Ινδική Φυτοφαγική Κουζίνα και η Ορθή Διατροφή” κατά το οποίο εκφράστηκαν πολλές και αντικρουόμενες απόψεις από την ηθική και επιστημονική πλευρά. Η συζήτηση έκλεισε με την απόφαση του Κέντρου Ινδικών & Ελληνο-Ινδικών Σπουδών να διοργανώσει και να συμπεριλάβει στα μαθήματά του ένα σεμινάριο για την ινδική κουζίνα στο οποίο θα διδάξουν η Κούλα Ρήγα και η Έλενα Καραΐσκου, δύο τελειόφοιτες σπουδάστριες των χίντι που εργάζονται ως επαγγελματίες Σεφ σε κορυφαία ξενοδοχεία των Αθηνών.

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΝΕΠΑ Δρ. Δημήτριος Βασιλειάδης προσφέροι τα δώρα στους τυχερούς της κλήρωσης.

Τα δώρα που μοιράστηκαν στην κλήρωση ήταν προσφορά του εκδοτικού τομέα της ΕΛΙΝΕΠΑ, της οικογένειας Μαρίας Νικολαΐδη και Αναγνώστη Μπογατσά, και του Απόστολου Κούρτη, παραγωγού εξαιρετικών κρασιών από την περιοχή του Ολύμπου (Kourtis Winery).