ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συμπόσιο του Κέντρου Ινδικών και Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών

Παλιοί και νέοι σπουδαστές και φίλοι του Ινδικού πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις στο συμπόσιο που διοργάνωσε το Κέντρο Ινδικών και Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών την Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024, στο εστιατόριο Indian Chef στην Αθήνα.

Το θέμα του συμποσίου ήταν «Οι ηθικές διαστάσεις και οι επιπτώσεις της φυτοφαγίας στην σωματική και πνευματική μας υγεία», το οποίο εισηγήθηκε ο καθ. Δημήτριος Βασιλειάδης κάνοντας αναφορές στις θέσεις του Βουδισμού και του Τζαϊνισμού γύρω από τη θανάτωση ζώων για προσφορά φαγητού. Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος όπου εκφράστηκαν διάφορες απόψεις από τους συνεστιάζοντες σχετικά με το πότε και πως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η θανάτωση ενός ζώου για φαγητό.

Φωτογραφία: O καθ. Δημήτριος Βασιλειάδης προσφέρει το πρώτο αντίγραφο του βιβλίου «संस्कृत saṁskṛta Σανσκριτικά» στον μελετητή Αναγνώστη (Νότη) Μπογατσά τιμής ένεκεν για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στην καλύτερη και ακριβέστερη απόδοση του βιβλίου.

Στο συμπόσιο, επίσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο «संस्कृत saṁskṛta Σανσκριτικά», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις ινδολογικές εκδόσεις ΕΛΙΝΕΠΑ.

Φωτογραφία: Η καθηγήτρια ελληνικής λογοτεχνίας Γεωργία Πατερίδου ήταν μια από τους πέντε τυχερούς που κέρδισαν το βιβλίο του αείμνηστου Ινδολόγου Μιλτιάδη Σπύρου «Δημήτριος Γαλανός – Η Ζωή και το Άγνωστο Έργο του στις Ινδίες» που κυκλοφόρησε το 2023 από τις εκδόσεις ΕΛΙΝΕΠΑ

Στην κλήρωση, που ακολούθησε, προσφέρθηκαν βιβλία από τις Ινδολογικές εκδόσεις ΕΛΙΝΕΠΑ, και δώρα από την οικογένεια της Μαρίας Νικολαϊδου, την εικαστικό Βασιλική Ψυχογυιού και τον οινοπαραγωγό Kourtis Winery.