ΝΑΝΣΥ ΧΙΤΖΑΝΙΔΟΥ

Η Νάνσυ Χιτζανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά έχοντας σπουδάσει Μηχανικός Υπολογιστών στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ., επέλεξε να ζει και να εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η αγάπη της για τη Γιόγκα ως φιλοσοφία, άσκηση, και τρόπο ζωής, την οδήγησε σ’ ένα ταξίδι, του οποίου κυριότεροι σταθμοί ήταν η Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα 500 ωρών του NYSY Studios (ολοκληρώθηκε το 2011), το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Διαλογισμού “The Art and Practice of Τeaching Meditation” στο TriYoga London με την Sally Kempton (2015), και η ολοκλήρωση το 2016, του τριετούς Προγράμματος εξ’ αποστάσεως σπουδών Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Γιόγκα (800 ωρών) του Ινστιτούτου Traditional Yoga Studies του Καναδά  (Georg and Brenda Feuerstein). Από το 2017 μελετά επίσης τη σανσκριτική γλώσσα, αρχικά εξ’ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Rashtriya Sanskrit Sansthan, και στη συνέχεια στο Κέντρο Ινδικών & Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών του ΕΛΙΝΕΠΑ.

Από το 2008 έως σήμερα, παράλληλα με την εργασία της, διδάσκει τάξεις Γιόγκα, εισηγείται σεμινάρια και συμμετέχει σε Προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα, όπου η σωματική άσκηση, ο διαλογισμός, και η φιλοσοφία της Γιόγκα, εμπνέουν και καθοδηγούν το ένα το άλλο.

Επικοινωνία: hitzanidou@elinepa.org

Δημοσιεύσεις της Νάνσυ Χιτζανίδου στην ΕΛΙΝΕΠΑ

«Πνευματικότητα και Ηθική στη Γιόγκα», ΙΝΔΙΚΑ 2022